Alla inlägg under juli 2012

Av jennifer björk - 12 juli 2012 23:40

Har redan varit på ön i 2 veckor, och jag bara älskar att vara här, önskade att jag fick vara här under hela behandlingen och även efter stamcellstransplationen, men jag vet att det kommer bli många nättet, dagar, veckor, månader uppe i Huddinge, så får väl njuta varje sekund,minut,timme, dag som man får vara på ön och även vara ifrån sjukhuset. Var på provtagning igår, så idag som först ringde dom upp och berätta svaren:) Slipper sjukhuset imorn, inte fören Måndag 13.00 ska jag tillbaka, värderna hade stigit väldigt mycket:) Idag har vatit en bra dag, sovmorgon och mys hemma i lägenheten ensam, sen vid 13 var jag och En kompis på stan och shoppa lite och fikade, sen blev jag akut trött så åkte hem och sov 30 min, va sur som tusan när jag vaknade:( men det gick över:D ikväll har jag, hjärtat och några vänner varit i stenkyrka och spelat kubb och grillat:) Jättetrevligt, och sett Solnedgången nere vid Lickershamn! Känns verkligen som jag har semester, glömmer bort att jag är sjuk, men det är skönt, att inte behöva tänka på det hela tiden, men blir påmind ofta, så fort någon frågar hur det är.... Och jag mår bra, så bra man kan må i denna situation och det är jag otroligt glad för! Nu säger jag godnatt och tack för denna dag:)

Av jennifer björk - 11 juli 2012 22:29

Idag är det en månad sedan jag fick veta att jag har cancer, kommer nog aldrig riktigt förstå vad det är jag går igenom.. Men har börjat vant mig vid att typ åka ner till sjukhuset varje dag, jag går upp på morgonen och gör mig i ordning som att jag skulle åka till jobbet , men jag tror även det är bra att känna sig någorlunda fin:) Igår var jag inne och fick 2 påsar blod, så idag har jag varit jättepigg:D träffat folk hela dagen, och en massa hästfolk ikväll, varit inne på travet med hjärtat och några vänner. Tog även en massa prover i förmiddags, vet inga svar men antar att allt stiger. På måndag är det dax för ett nytt benmärgsprov, sen börjar det närma sig behandling 2. I övrigt mår jag jättebra, min kropp känns typ som vanligt men lite svagare och jag känner mig typ lika glad som vanligt, sen har man sina dåliga dagar, men de känns som jag även börjar kunna tackla de dagarna, eller det är väl egenligen bara att vara ensam och vila då. Bloggar just nu från mobilen, datorn är på lagning:) Hoppas det går att läsa ändån!!

Av jennifer björk - 9 juli 2012 19:28

Blev nästan en hel vecka ute i Åminne, jättemysigt!
Försöker att leva ett så normalt liv som möjligt, men det är inte lätt...
Jag har ju fortfarande samma vilja och energi, men energin tar slut lite fortare just nu, då är det bara att lögga sig ner och vila, om man inte gör det börjar jag gråta, vissa dagar när jag är som tröttast gråter jag hela tiden, för det minsta lilla..


Var och tog prover i Fredags, men då stod alla värden och stampa,

Tog nya prover i dag, Blodevärdet hade sjunkit, men ska in och få blod i morgon, Trombocyterna hade stigit till 136 ( 24 i fredags) så det var bra, blöder inte alls lika mycket nu. Vita blodkropparna hade stigit till 1,1 ( 0,5 i fredags)

Så allt ser bra ut, men jag vet inte när jag ska ta nytt benmärgsprov och jag vet inte när jag ska till Huddinge på nästa behandling....



TAR EN DAG I TAGET!


Idag har det mest varit en mysdag, träffat massa vänner:)

Och även hämtat ut min peruk :)

Och när Måns kom hem från jobbet förut så Lagade vi mat och sen skulle vi bara lägga oss och mys och kanske sova 10 min, men det blev 1,5 h , behövligt!


Ikväll blir det bara lugnt, med lite glass och gott !

Ska verkligen försöka bättra mig och uppdatera oftare, men det händer så lite just nu, men ändå mycket.




Av jennifer björk - 4 juli 2012 16:39

Blev som sagt utskriven i måndags, att sova hemma i sin egen säng kändes underbart! Men ingenting är som vanligt, det gör mig mest ledsen......
Jag är ju så trött hela tiden, har en massa regler, och får inte äta allt, och inte dricka kranvatten, inte vara i stora folkmängder, ja det är mycket att tänka på som gör en typ GALEN!

Igår förmiddag åkte jag och Måns ut till Pappa och Carina i Åminne, vi lånar stugan på gården, och här tänker vi bo veckan ut iaf:) Även första dagen jag inte behövde vara på sjukhus (igår)


Idag var det dax för sjukhus igen, Måns väckte mig vid 7.00 och vi gick in och åt frukost med Carina och Ebba, sen åkte vi in till stan.

9.00 Var det provtagning, fått svar nu i eftermiddag, att HB blodvärdet stiger, vita blodkropparna står still på 0,5 och blodplättarna sjunker nere på 25 nu, det var 65 för en vecka sen, men ingen fara det är tydligen såhär det ska se ut efter behandling :)

Vi har hämtat husvagnen och den står nu här i Åminne.


Anna Dennis Och Elsa kom precis med sin husvagn:) Ikväll blir det grillning och mys.


Mitt humör är lite upp och ner idag igen, sovit 2 gånger idag redan, men det hör väl även det till.


Körde bil idag med, inte gjort de på flera veckor :)


Annars står allt still, vet inte när jag åker tillbaka till Huddinge eller något :/ Men det är ganska skönt det med att inte veta, då får man ta EN dag i taget!


Av jennifer björk - 2 juli 2012 22:20

Har nu varit på ön i 3 dagar, kan vara några av de bästa dagarna i mitt liv, har träffat massor av vänner och familjen.


Första dagen kändes jobbig, (fredags) för då förstod jag verkligen att jag är sjuk, och jag tyckte livet kändes så jävla orättvist, men så kan man inte tänka, inte hela tiden iallafall för då lär man ju bli galen, så jag tänkte istället : fy fan vad tur jag har som mår så bra, efter en cellgiftsbehandling och allt :)


Fredagen gick åt till att träffa en massa folk, lördagen likaså.
På lördagkvällen kände man sig så där ensam igen, jag var med några vänner och mitt hjärta på en liten fest, eller grillparty vi spelade kubb och satte och snackade, jättemysigt, men vid 22 var jag tvungen att ta mig tillbaka till sjukhuset och alla andra gick på krogen.. Men jag hade ju haft en trevlig kväll, sov gott hela natten och vaknade pigg och glad på söndagen..

Sönadgen träffade jag även en massa vänner, och på kvällen var vi ute i träkumla och åt Max mat och såg fotboll,

sen åkte jag och Måns in till Visby, han släppte av mig vid sjukhuset, och sen åkte han hem till våran lägenhet och sov.


Till något ännu roligare

* Jag har svarat jättebra på första cellgiftsbehandlingen, vilket betyder att jag får vara på ön tills slutet på nästa vecka.
* Idag blev jag utskriven från sjukhuset = Sova i samma säng som min prins <3 i våran säng dessutom.

*Måns rakade även av mitt hår idag, är as ful, men har en grymt snygg sjal:)
* Min peruk är klar, och den skickas till ön i morgon :D
* Jag och Måns har blivit med husvagn :)


Lite snabbt om denna helg, ska försöka bli bättre på att skriva, även fast man är på ön.


Känner mig som en fri fågel, även fast jag vilken dag som helst kan få feber och behöva åka in, men idag mår jag bra, och de tänker jag göra varje dag, jag tror att sjukdomen är mycket psykisk, har man bestämt sig för att det är synd om en och livet suger blir man ju deprimerad...

Har man bestämt sig för att vinna över den här jävla sjukdomen och älska varje dag och göra det bästa av dagen kommer man att lyckas, och även må bra och ha lite roligt på vägen :)

Jag är otroligt glad för allt stöd, och har verkligen insett hur många vänner jag har :) ovh underbar familj, Och det är jag tacksam för, jag är tacksam för allt just nu känns det som!

Nu ska vi hoppa isäng:) Natti

Presentation


När livet förändras!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards